Általános Szerződési feltételek

1./ A szolgáltató adatai:

Kovácsné Németh Hanna

Székhelye: Kemenesmihályfa Hunyadi út 45

Adószáma: 53717803-1-38

Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató központ száma: MA 20018064

MA 20018065

Megbízott képviselők:

Németh Attila, és Némethné Bodnár Zsuzsa

Székhelye: 9500 Celldömölk Pápai út 18

 

 

2./ Általános szabályok:

Ezek az Általános Szerződési Feltételek tartalmazzák a szálláshelynek és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásoknak szabályait, feltételeit. A szolgáltató külön szerződést kötött, utazás szervező, illetve szállást közvetítő cégekkel. Ezen cégeken keresztül érkezett szerződő foglalása nem írja felül a közvetítő Szerződési feltételeit.

 

3./ Szerződő fél

 

A szerződő fél, más néven vendég, /vendégek/ veszi igénybe szolgáltatásainkat. Amennyiben

a Vendég közvetlenül adja le megrendelését a szolgáltatásra, úgy a vendég a szerződő fél.

Ha ezt a megrendelést harmadik személy, továbbiakban közvetítő adja le a szolgáltatónak, akkor

a kapcsolat létrejöttét a közvetítő és a szolgáltató között megkötött szerződés szabályozza. Ekkor nem kell vizsgálni, hogy szerződésünkben a harmadik fél jogszerűen járt-e el.

 

4./ A szerződés létrejötte, módja, megkötésének ideje.

A vendég szóban, telefonon, személyesen, vagy írásban / e-mail, kapcsolatfelvételi űrlap/ elküldi foglalási szándékát. A foglalási szándékot minden esetben a szállás elfoglalása előtt

4 azaz négy nappal előtte kell jelezni. Ha ez az időtartam rövidebb a szolgáltatást nem áll módunkban teljesíteni. Last-minut foglalás nem lehetséges.

A szerződés a Vendég szóban vagy írásban leadott foglalásának a Szolgáltató írásban megküldött visszaigazolásával jön létre. A Szolgáltató nem jogosult vizsgálni, hogy visszaigazolását a Vendég megkapta, vagy sem. Ez egy megkötött szerződésnek minősül. Ha ez szóban történik, mint a foglalás és a visszaigazolás, akkor ez a cselekmény nem szerződés értékű. A megkötött érvényes szerződés időtartama minden esetben határozott idejű. A szerződés időtartamát csökkenteni minden esetben a Szállás-szolgáltató írásos hozzájárulásával történhet. A szolgáltató ebben az esetben jogosult az eredeti szerződésben kikötött ellenértékre. /Ha a Vendég szállásközvetítőt biz meg szerződése megkötésével, akkor a harmadik fél közvetítői jutalékot számláz a Szolgáltató felé. Ennek az alapja a Vendég és a Harmadik fél közti szerződés időtartama./

A szerződés időtartam hosszabbítására is van lehetőség, ha a Szolgáltató hozzájárul. A szolgáltatás ellenértéke növekszik, melynek feltételeit időtartamát szerződés módosításban írásban kell foglalni.

A szerződés megkötésekor a rendelkezésünkre álló adatokat, / vendég keresztneve,- vendég vezetékneve,-vendég neme,- vendég születési helye-, születési ideje,-vendég lakcíme,- állampolgársága,-irányítószáma,-idegenforgalmi adó kötelezettsége,- vagy mentesség oka- igazolvány száma/ küldünk a MAGYAR TURISZTIKAI ÜGYNÖKSÉG ZRT. (továbbiakban: Társaság, Adatkezelő) által működtetett NEMZETI TURISZTIKAI ADATSZOLGÁLTATÓ KÖZPONT (továbbiakban: NTAK) felé.2021. szeptember 1-jétől a vendégadatok okmányolvasóval történő rögzítése a szálláshelykezelő szoftverekben, valamint azok továbbítása a VIZA rendszer számára minden magyarországi szálláshelyen, típustól és a férőhelyek számától függetlenül kötelező. A szerződéssel kapcsolatosan történt változásokról is minden esetben tájékoztatjuk a központot.

 

4.a/A szerződés megszűnése / Értesítési kötelezettség/

A szállás-szolgáltatás igénybevétele előtt a Szolgáltató a Vendéggel minden esetben a megadott kapcsolati elérhetőséggel beszélgetést kezdeményez, még akkor is ha harmadik fél képviseletében jött létre a szerződés. Ha a kapcsolatfelvétel során a Vendég, akár önhibáján kívül is rossz elérhetőséget, nevet, telefonszámot, vagy e-mail címet adott meg, vagy időközben megszűnt, megváltozott, és nem értesítette a Szolgáltatót, akkor a Szerződés hamis adatokra épül, így érvényességének hatályát, elvesztette. A szolgáltató nem vizsgálja a harmadék fél, vagy a Vendég szándékosságát. A szerződés feltétele az Általános szerződési feltételek ismerete,

elfogadása, megismerése. Ha nem fogadja el a szerződés nem jön létre.

 

4.b/ Adatvédelem

A birtokunkba került adatokért felelősséggel tartozunk. / Részletes ismertetőt az Adatvédelmi tájékoztatónkban talál, melyet elolvasás után kellett elfogadnia. Ha ez nem történik meg, akkor a szerződés nem jött létre.

 

5./ Lemondási feltételek, határidők.

 

A szállás-szolgáltatás kötbérmentesen ingyenesen a szállás elfoglalása előtt 1 héttel azaz 7 nappal indoklás nélkül lemondható.

Kérjük Vendégeinket, hogy ha lehetséges, a foglalási változást, lemondást ne az utolsó pillanatban tegyék meg, adjanak lehetőséget a szállás értékesítésére, kiadására.

Lemondáskor nem érvényesítünk semmilyen kötbért, díjat.

 

 

6./ Árak, fizetés módja.

A szolgáltató az árakat szabadon változtathatja. Eltérőek lehetnek. A mindenkori ár forintban értendő. Kivételt képez /Booking kiközvetítés mely euró alapú és a mindenkori árfolyammal számított forint érték a fizetési árérték./ Az árak tartalmazzák a jogszabályban előírt tartalmakat. Áfa, idegenforgalmi adó, stb.. A Szolgáltató szoba, illetve apartman bérleti díját határozza meg, teljesen független a vendégek számától. A vendégek száma viszont nem lehet több, mint az apartmanban rendelkezésre álló ágyak száma. A szolgáltató a kedvezmények mértékét az eltöltött napok alapján határozza meg. A vendégek létszáma ezt nem befolyásolja.

A szerződés szerint rögzített díjat, vagy egyéb szolgáltatás kérés esedékes ellenértékét a Szolgáltató előre a Vendég megérkezésekor készpénzben kéri el, és számlát állít ki. A Vendég megérkezése utáni szerződéskötés változás esetén is a fizetés, minden esetben készpénzben történik. A számla módosítása, nem áll módunkban, csak a Magyar Adó jogszabályoknak megfelelően. A számla kiegyenlítése forintban történhet. A számla is így kerül kiállításra.

Euró váltás forintra vagy fordítva nem lehetséges.

 

Fizetéskor hitelkártyát, csekket, utalványt /OTP Bank Széchenyi Pihenőkártyát, K&H SZÉP Kártyát, MKB Széchenyi Pihenőkártyát és Erzsébet Utalványt nem fogadunk el!

Nicht definiert